Swieze mieso jak rozpoznac

Czy może być przedmiot smaczniejszego w własnym domu, niż świeży, jednocześnie pełen i jedzący kotlet schabowy usmażony na medal i cieniutko potłuczony? Aby schabowy był idealną strukturę, wymaga być odpowiednio roztłuczony - na tyle, by mięso broniło się delikatne, a po przysmażeniu kruche, i dodatkowo nie tak daleko, by kotlet nie był zbyt mały, inaczej wyda na soczystości. Ponadto w wypadku bitek wołowych potrzebujemy pokroić ciało w właściwej grubości plasterki, a następnie tłuc je tłuczkiem do ciała, by zdobyło dobrą grubość i formę.

http://kbs-siedlce.pl/erppolkas/ustawic-wspolprace-programow-sage-symfonia-handel/

Rzecz jasna, przy tłuczeniu kotletów raz w tygodniu, w dodatku z lekkiego, świeżego mięsa schabowego, wystarczy nam swój tłuczek do ciała, jakim będziemy mogli samodzielnie sprawdzić jakość ubijanych kotletów. Ale przy większej mierze kotletów, na dowód dla dziesięcioosobowej rodziny, lub jeśli lubimy każdego dnia jeść tradycyjny obiad z kotletami, lub gdy używamy do nich mięso coś gorszej jakości, na przykład karkówkę lub łopatkę - wówczas przyda nam się domowa kotleciarka elektryczna.

Takie urządzenie znajdzie zastosowanie również wtedy, gdy przyrządzamy kotlety w domach żywienia zbiorowego, czy na potrzeby produkcyjne. Wtedy niemożliwością ujawnia się tłuczenie kotletów ręcznie, ponieważ można łatwo zdjąć z chęci, ponadto tłuczek do ciała jako narzędzie napędzane siłą mięśni, nie rozbije mięsa na właśnie takiej samej grubości kotlety, co kotleciarka.

Stąd też, jeśli potrzebujemy rozbijać mięso na kotlety często, w pełnej mierze, czy z prostego mięsa, oszczędźmy sobie sił i zainwestujmy w profesjonalne urządzenie. Podłączona do prądu kotleciarka jest banalnie łatwa w obsłudze - wystarczy włożyć do niej element mięsa odpowiedniej grubości jednym otworem, natomiast pozostałym otworem wyjdzie gotowy plaster porządnie roztłuczonego na całkowitej grubości mięsa. Jeśli zależy nam, by wszystkie nasze kotlety były rozbite równomiernie, szybko i łatwo, zatem nie posiada piękniejszego wyjścia, jak tylko kotleciarka do użytku domowego lub przemysłowego. Wbrew pozorom nie istnieje obecne taki ważny wydatek - miłośnicy tradycyjnych, domowych obiadów na pewno docenią możliwość posłużenia się w rozbijaniu mięsa na kotlety wygodnym urządzeniem łatwym w obsłudze, w jedzeniu w czystości, natomiast nie przesadnie kosztownym, jak mogłoby się zdawać.