Poczestunek na pozegnanie w pracy

Wszyscy lubimy zapraszać gości i dawać ich daleko delikatnymi daniami. Niestety, na ogół jesteśmy ruchliwi i tworzymy zabierać się za przygotowywanie naszego wystawnego poczęstunku w poprzedniej chwili. Pokazuje się jednak, że często najpopularniejsze rozwiązania są najlepsze. Więc warto zastanowić się nad stworzenie dla pracowników deski serów.

Dobór serów Jeżeli posiadamy tylko taką okazja, warto zaserwować sery zbudowane z dalekich rodzajów mleka: krowiego, owczego i koziego. Skutecznym lekarstwem jest zarówno poprawienia ich regionami. Da to swym pracownikom poznać potrawy z miejsc, w których często wciąż nie byli. Warto na taką uroczystość być wyjątkowo przygotowanym teoretycznie i wzbogacić przyjemną degustację historią każdego z podawanych serów. Najważniejsze jednak, by zachować porządek smaków. Na desce powinniśmy oddzielić sery wysokie od łagodnych. Dlatego jest ułożyć je dbając odpowiednią aranżację. Aranżacja Sery tworzymy w regionie, zaczynając od najłagodniejszego (najlepiej napisać go na godzinie 12), stopniowo używając do coraz ostrzejszych. Dzięki temu znani pracownicy poczują subtelne różnice w apetycie i zapachu danych produktów. Estetyka Sery możemy zwrócić na specjalnej, przeznaczonej do ostatniego desce, która dostaniemy w grup sklepów oferujących zastawy stołowe. Możemy jeszcze użyć do tego mocnej podstawki lub drewnianej deski, pamiętając ale o tym, że musi istnieć ona określona jedynie do ostatniej czynności. Część serów, szczególnie tych dojrzewających, dużo jest zaserwować w niższych cząstkach. Inne możemy stosować w plastrach. Tutaj warte będą krajalnice do sera, które pozwalają nam pokroić ser w wysokie i piękne plastry. Dodatki Poza serami powinniśmy zaserwować swym gościom odpowiednie dodatki. Mogą stanowić więc orzechy, oliwki, żurawina, konfitura z jarzębiny, rodzynki i suszone morele. Wszystkie dodatki dużo jest załatwić w poszczególnych miseczkach, żeby nie połączyły się z podawanymi przez nas serami. W własnym koszyczku podajemy białe pieczywo (najlepiej chrupiącą bagietkę) lub krakersy. Dobre wino Do deski serów powinniśmy zaserwować również odpowiednie wino. Najnaturalniejszym stylem będzie wybranie wina powstającego spośród tego jednego regionu, co dawane przez nas sery.