Nowoczesny sprzet gastronomiczny

W tej dobie nie można wyobrazić sobie tego, aby w drugiego typu lokalach gastronomicznych, gdzie przewija się dużo kobiet wędliny, sery, czy warzywa były krojone przy pomocy noża. W zapleczu kuchennym pragnie być krajalnica ma-ga. Co prawda, nie należy ona do najpopularniejszych sprzętów gastronomicznych, tylko bardzo korzystnych i dlatego warto w nią zainwestować.

Krajalnica ma-ga dostarcza do krojenia każdego typu żywności. Można na niej pokroić miękkie pomidory, ser różnej twardości, jak również wędlinę począwszy od miękkiej aż po twardą. Wielofunkcyjność jej sprawia, że istnieje koniecznym przyrządem gastronomicznym w restauracjach, hotelach, barach, stołówkach szkolnych i szpitalnych. Jak i lokalach gastronomicznych oferujących usługi kulinarne okolicznościowo. Warto też żeby istniała na powstanie w firmach cateringowych, sklepach, stoiskach z porcjowaną wędliną, serem, mięsem. Krajalnica może także badać w magazyn wyposażenia naszych gospodarstw domowych. Jest mocno przydatnym sprzętem, ponieważ w złym czasie stanowi w stopniu pokroić sporą dawka produktów. Tym tymże ułatwia pracę człowiekowi, oszczędza jego data i szybkość, jaką musiałby wybrać przy krojeniu ręcznym. Wśród ofert sklepowych są również krajalnice specjalistyczne ludzie do cięcia jednego produktu np. sera. W każdym jednak fakcie obsługa krajalnicy jest uprzejma i zupełnie bezpieczna. Krajalnica ma-ga posiada stół podawczy, który jest zaadaptowany do krojenia kęsów żywności. Krojenie robi się grawitacyjnie, więc bez konieczności dociskania żywności. Podczas krojenia trzeba przesuwać stół podawczy trzymając rączkę umocowaną na stole. W przypadku krojenia resztek produktu należy zastosować płytę dociskową, która jest osadzona na kołku pod stołem podawczym. Taka płyta umożliwi dokrojenie materiału do końca, czy nie zostaną odpady. Krajalnica spełnia wszystkie wymogi sanitarne. Przypadkiem zapewne być więc, że łączne powierzchnie maszyny, jakie planują kontakt z krojoną żywnością są uczynione z artykułów nierdzewnych. Drinku z najistotniejszych aspektów jest nóż i ważne, by był dosyć ostry. W opisywanej krajalnicy umocowana nad ostrzem noża osełka umożliwia ostrzenie noża. Nóż krojący napędzany jest silnikiem poprzez przekładnię ślimakową. Po każdorazowym użyciu krajalnicę można łatwo wyczyścić, gdyż demontowanie poszczególnych grupie jest właśnie popularne, iż nie wymaga żadnych narzędzi.