Maszynka do miesa alfa 10

kasy fiskalne

Wilk do mięsa to nic dziwnego jak maszyna, będąca do rozdrobnienia i mielenia surowego, gotowanego lub mrożonego mięsa, które proponowane jest dalszej obróbce (produkcji wędlin). Ponieważ urządzenie znajduje zastosowanie w hotelach, restauracjach, supermarketach, placówkach gastronomicznych oraz zakładach zbiorowego żywienia, gdzie ilość przetwarzanego ciała jest bardzo szybsza niż w gospodarstwie domowym, wymiary (gardzieli z podajnikiem ślimakowym oraz zestawu tnącego - siatki, szarpak, noże) i parametry (wydajność, średnica sitka, prędkość obrotowa, otwór gardzieli, moc, zasilanie) wilka do mięsa muszą płacić zapotrzebowaniom przetwórcy.

Duży asortyment wilków na zbycie kupi na dobór odpowiedniego urządzenia na potrzeby placówki, dzięki temu czas na rozpoczęcie potraw ulega skróceniu (rozdrabnianie kilkanaście kilogramów na chwilę) a nie wymaga ogromnego kosztu wysiłku fizycznego. Wilki mają postać prostą, elementy można szybko zdemontować, co dużo ułatwia obsługę, proces czyszczenia i utrzymanie czystości, wpływa na poprawę warunków higienicznych. Wykonanie dania ze byliśmy nierdzewnej lub stopów aluminium, doskonała jakość wykonania stanowi o wielkiej moce maszyny. Jak każde urządzenia brane w sektorze spożywczym, wilki muszą spełniać warunki CE zaufania i higieny pracy. Działanie wilka - mięso do rozdrobnienia składa się do gardzieli, następnie po dociśnięciu np. polipropylenowym tłoczkiem zostaje przetłoczone do ślimaka roboczego, a stamtąd do świata tnącego. Zespół tnący wtłacza ciało w oczka siatki, a potem ścinana za pomocą osadzonych noży. Mięso po rozdrobnieniu jest dodawane z farszami, następnie pakowane w osłonki lub opakowania próżniowe i poddawane dalszym procesom obróbki, w współzależności od rodzaju końcowego produktu - wędliny czy surowe mięso pakowane próżniowo. W relacje od gatunku mięsa zwraca się siatki o różnej średnicy oczek oraz noży. Wilki można urządzić w nowe akcesoria, które zapewnią np. nadziewanie kiełbas, szatkowanie warzyw i sera. To proste urządzenie, łatwe w swoich cenach, stosowane w fabrykach gastronomicznych, gdzie produkcja wędlin lub potraw mięsnych nie istnieje na taką skalę kiedy w dorosłych zakładach produkcyjnych, jest gwarantem produktów zdrowszych, nie zawierających konserwantów oraz kolejnych ulepszaczy.