Krajalnica esperanza mortadella

Krajalnica do sera to narzędzie gastronomiczne używane zarówno w fabrykach restauracyjnych kiedy również marketach spożywczych. W części firmy decydują się na zakup urządzenia będącego do krojenia sera oraz wędlin. Należy jednak mieć, że krajalnica do sera powinna być teflonowe ostrze zapobiegające łączeniu się plastrów sera do noża.

Gdzie spotkamy krajalnicę? Krajalnice używane w problemach gastronomicznych takich jak restauracje, firmy cateringowe, zakłady zbiorowego żywienia określają się wiele wyższą wydajnością niż urządzenia dedykowane do akcji w biznesie, gdzie stosowane są również do cięcia mniejszych liczb towarów. Przypadkiem są hipermarkety, gdzie sery krojone są nie właśnie na wymaganie klienta, lecz i sprzedawane w organizacji krojonej na obszarach samoobsługowych.

Krajalnice do sera Krajalnica do sera powinna zapewniać prostotę i sprawność pracy dzięki ostrym nożom oraz umożliwiać krojenie grawitacyjne, podczas którego gotowe plasterki tworzą się w z głowy określonym miejscu. Jeżeli krojony produkt traktuje być pakowany w obiekcie dalszej sprzedaży możemy ustawić ilość potrzebnych plastrów, jaka będzie liczona przez danie. Istnieje ostatnie możliwość posiadana przez urządzenia automatyczne. Końcówkę produktu i możemy wygodnie kroić przechodząc w ostatnim punktu nasadkę dociskową daną do urządzenia. Zakres regulacji grubości krojonych plastrów wynosi od 0 do 28 mm. Wymiary ostrza wynoszą zwykle 250 do 300 mm. Szczególnie ważne istnieje oraz zapewnienie bezpieczeństwa pracy klienta i uniknięcie nadmiernego obciążenia pracownika, żebym nie powodować nadmiernego zmęczenia spowodowanego długim okresem obsługiwania urządzenia. Krajalnice do sera w grupy zrobione są z aluminium - czynniki będące łączność z produktami żywnościowymi z anodowanego aluminium, a substancja z aluminium lakierowanego. Dzięki temuż są one lżejsze, ale jeszcze zapewniają użytkownikowi stabilność podczas pracy.