Krajalnica chowana w szufladzie

Szatkownica do warzyw elektryczna stanowi daleko istotnym zaopatrzeniem w punktach gastronomicznych. Codzienne krojenie wielokilogramowych ilości różnego sposobie warzyw w forma ręczny znacznie zwiększa koszty książce i wydłuża czas przygotowania zaplecza przed rozpoczęciem restauracji lub czas przygotowania posiłku w punktach żywienia zbiorowego takich jak szkoły, domy spokojnej starości czy szpitale.

Wielkim wyborem stoi się wtedy zakup szatkownicy do warzyw, która dodatkowo będzie te pełnić funkcję szatkownicy do owoców. Niezależnie od charakterze prowadzonej placówki gastronomicznej warto zdecydować się na kupno szatkownicy do profesjonalnego użytku. Cechuje się ona dużo dużą wydajnością (nawet do 300 kg/h) i odpornością, jest wszelkie niezbędne certyfikaty i zrobienia i spowodowana jest z ciekawej formy materiałów, oddanych do kontaktu z żywnością. W części przypadków urządzenie spowodowane jest ze stali nierdzewnej oraz korzysta magnetyczny system zabezpieczenia oraz hamulec silnikowy, zapewniający bezpieczną obsługę przez użytkowników. Do wyboru mamy także zasilanie 230V lub na tzw. siłę, czyli 400 V, w relacje od posiadanej w lokalu instalacji elektrycznej. Szatkownica do warzyw elektryczna posiada wiele innych, łatwo wymiennych tarcz, które działają, że warzywa i efekty mogą przybierać kształt wiórków, plastrów lub kostek, a i specjalną przystawkę do zrobienia frytek. Osobny wsad o stanie półksiężyca dostarcza do cięcia warzyw typu kapusta, seler, i inny podłużny wsad dany jest do warzyw długich. W dowolnej chwili możemy jeszcze dobierać inne akcesoria według potrzeb. Urządzenie nie winno stanowić stosowane do celów, do których nie jest dane jak np. krojenie sera. Przy zakupie szatkownicy do warzyw należy pamiętać, iż nie jest wówczas co prawda danie o maksymalnych rozmiarach, ale zawsze stanowi ok. 30 kilogramów. Na rynku znajdziemy duży wybór popularności i modeli, dzięki czemu dopasowanie odpowiedniego dania nie sprawi wielu problemów.