Kotlet schabowy z lopatki

Tajemnicą idealnego schabowego, czy też kotleta wołowego, stanowi jego prawidłowa struktura. Znaczy to, że aby uzyskać mięso nie tylko pomocne w dodatku, a również odpowiednio kruche, czyste i przygotowane, trzeba nadać mu normalną grubość, bądź same może - płaskość.

Zakup kotleciarki do ubijania ciała nie jest obligatoryjny w złym gospodarstwie domowym, w którym trzeba roztłuczenia mięsa na kotlety jest raz na kilka dni, a istnieje zatem niezbędny zakup do punktów gastronomicznych, w jakich codziennie przyrządza się wiele sztuk mięsa na kotlety.

Kotleciarka maga dana jest do mielenia mięsa na idealnie płaskie, równo roztłuczone kotlety. Dzięki temu kotlet na wszelkiej naszej szerokości jest rozgnieciony na taką samą grubość, co jest wielce istotne podczas doprawiania i smażenia kotletów. W restauracjach, w jakich serwuje się dużo kotletów schabowych, czy w biurach garmażeryjnych, gdzie wydaje się gotowe kotlety schabowe w licznej zawartości każdego dnia, kotleciarka jest koniecznym zakupem. To natomiast dobra inwestycja, ponieważ dzięki temu elektrycznemu urządzeniu nie potrzeba angażowania do prania kotletów pracownika. Wystarczy włożyć kawałek mięsa w wymarzone miejsce urządzenia, i po kilkorgu sekundach wyjąć go dokładnie roztłuczonego.

W gastronomii bardzo często zatrudnia się urządzenia elektryczne, które przyspieszają proces tworzenia potraw dzięki ich szybkiej i funkcjonalnej obróbce i rozdrobnieniu. Nie da się ukryć, że podczas robienia kotletów wiele czasu dotyczy nie tyle smażenie, pieczenie, czy gotowanie, lecz odpowiednio przygotowanie mięsa do smażenia. Gdy kotletów do osiągnięcia jest wiele, to warto wziąć po urządzenie skonstruowane specjalnie po to, aby uprościć nam pracę, i przyspieszyć cały proces przygotowywania potrawy dla swej wygody.