Garderoba lazienka

Nadchodzi wyczekiwana od tradycyjna wiosna. Toż nie tylko możliwość na zdjęcie kilku zbędnych kilogramów, lecz zarówno na zmianę naszych nawyków żywieniowych. Cieplejsza aura skłania nas bowiem do usunięcia ciężkostrawnej diety opartej na ciele i nabiale oraz skorzystania ze zdrowia, jakie oferują nam sałatki.

Witaminy Sałatki są prawdziwą bombę witaminową. Dostarczają nam one ludziach elementów potrzebnych do poprawnego działania systemu. Polacy zawsze jednak pamiętają pasję do chętniejszego sięgania po artykuły pochodzenia zwierzęcego. Więc tak dużo wśród naszych rodaków schorzeń układu krążenia. Choroba wieńcowa, miażdżyca oraz nadciśnienie są jeszcze samą z podstawowych przyczyn zgonów w podeszłym wieku. Częstsze jedzenie sałatek i minimalizacja produktów pochodzenia zwierzęcego zmniejszają ryzyko wysoko wymienionych schorzeń.

Lekkostrawność Warzywa są o moc dużo delikatne niż mięso i nabiał. Mniej występują w związku pokarmowym, dzięki czemu po ich użytkowaniu czujemy się lepiej. Warzywa posiadają odczyn zasadowy w przeciwieństwie do produktów mięsnych. Dzięki owemu nie wykonują one kłopotów ze zgagą i nadkwasotą. Dieta oparta na spożywaniu sałatek jest to wartościowsza i bezpieczniejsza dla własnego systemu pokarmowego.

Łatwość przygotowania Przygotowywanie sałatek wcale nie jest delikatne, szczególnie, jeżeli dysponujemy wystarczającym sprzętem. Szatkownica do warzyw elektryczna sprawi, że stworzymy je zadziwiająco szybko. Wystarczy tylko wybrać warzywa, z których pragniemy osiągnąć sałatkę, poszatkować je przy pomocy maszyny, wymieszać i skropić wyciągiem z cytryny. W przeciągu kilku sekund mamy wielki i odżywczy posiłek.

Kaloryczność Zanim nadejdą jasne i słoneczne dni, warto zrzucić nieco tkanki tłuszczowej nagromadzonej podczas zimy. Najodpowiedniejszym sposobem, aby osiągnąć wymarzoną sylwetkę, jest wejście na dietę opartą na warzywach i sałatkach. Szybko przekonasz się, że zna być ona o moc lepsza od dawnych polskich bigosów i schabowych. Co więcej, żeby przygotować pyszną sałatkę, nie trzeba być mistrzem kuchni. Wystarczy inwencja i myśl. To dopiero od nas chce, z których składników stworzymy własną ważną i ekologiczną sałatkę.