Drukarka fiskalna torell duo pro

Jeżeli prowadzisz restaurację, bar, kawiarnię albo fast-food z zapiekankami ten rozdział jest dla Ciebie. Od 2015 roku każda osoba przeprowadzająca w Polsce punkt gastronomiczny, również tzw. "małej gastronomii" ma cel rejestrowania sprzedaży poprzez kasę fiskalną niezależnie od wielkości swoich obrotów.

http://plimplam.pl/lingualab/branze/tlumaczenia-naukowe/

W działalności w domach gastronomicznych możemy wystąpić dwa główne rodzaje urządzeń: kasę fiskalną, czyli urządzenie działające samodzielnie oraz drukarkę fiskalną, którą należy podłączyć do komputera z aplikacją sprzedażową, skoro nie przedstawia ona nawet własnej klawiatury. To dodatkowe rozwiązanie kierowane istnieje w całych restauracjach czy sieciach szybkiej obsługi. Małe lokale zazwyczaj nie posiadają programów komputerowych do obsługi klientów przy poszczególnych stolikach. Kasa fiskalna dla gastronomii powinna być mało charakterystycznych cech, odróżniających ją z zwykłej kasy fiskalnej i usprawniających pracę kelnerom lub gospodarzom, takich jak: podwyższona siłę na pokrycie i zabrudzenie, wytrzymały akumulator, szybką wymianę papieru, intuicyjną i łatwą obsługę czy szybki wydruk paragonu, dla mężczyzny jaki z niecierpliwością czeka przy stoliku na proste zdanie. Dodatkowym atutem istnieje drogę zapisu elektronicznej kopii paragonu, zezwalająca na zapisywanie wydruków np. na karcie pamięci, co sprzyja ich przechowywanie przez wymagane przepisami 5 lat. Kasa fiskalna dla gastronomii powinna mieć dobre wymiary, zezwalające na jej bliskie przechodzenie na ladzie czy przy stolikach oraz przenoszenie po całym domu, a jeszcze świeży i średni design. Oprogramowanie gastronomiczne pozwoli na określone monitorowanie sprzedaży i długie rozliczanie kelnerów. Zakup kasy fiskalnej znaczy dla wielu rozpoczynających działalność drink z dłuższych nakładów, więc warto wspomnieć, że przy spełnieniu kilku warunków można nabyć na ten kierunek ulgę, wynoszącą nawet 90% ceny kasy. Warto jeszcze odpowiednio wcześniej rozejrzeć się za kasą dla gastronomii, aby być okazja jej przetestowania oraz przeszkolenia pracowników z myśli jej używania i zgodności z magazynami do obsługi punktów restauracyjnych.