Do czego sluzy wilk do miesa

Wilk do mięsa to maszynka do mielenia mięsa przeznaczona do użytku profesjonalnego, stanowiąca jedno z najważniejszych urządzeń do obróbki mechanicznej żywności.

comarch altum cennikComarch ERP Altum - POLKAS & COMARCH - Systemy ERP


Wykorzystywane są one głównie w branży gastronomicznej – restauracjach, cateringach, hotelach i salach weselnych oraz sklepach mięsnych, supermarketach, a także zakładach żywienia zbiorowego np. szpitalach i szkołach, gdzie niemożliwe jest używanie zwykłej maszynki do mielenia mięsa. Charakteryzują się dużą wydajnością, praktycznym doborem ustawień oraz starannością wykonania, pozwalająca na łatwe utrzymanie w czystości. Wydajność mielenia mięsa prze tego typu maszynę może wynosić nawet 350 kg/h. Najlepsze modele posiadają możliwość pracy ciągłej przez kilka godzin oraz system schładzający, zapobiegający przegrzewaniu się mięsa podczas mielenia. W większości wykonane są ze stali nierdzewnej lub aluminium i posiadają opcję zmiany obrotów na lewe lub prawe, antypoślizgowe nóżki i zabezpieczenie silnika przed przegrzaniem wraz z przyciskiem resetu w przypadku zacięcia się urządzenia podczas pracy.

Ważnym elementem jest podajnik, którego kształt i pojemność znacznie wpływa na szybkość i wydajność pracy. Niezależnie od mocy urządzenia i jego możliwości przerobowych mięso przygotowane do mielenia w wilku musi być wcześniej pozbawione kości i skóry. Rozdrabniane mięso może być surowe, gotowane lub mrożone.

Maszynę do mielenia mięsa uzupełniamy o wiele rodzai praktycznych akcesoriów takich jak różnej wielkości sitka, przystawki do nadziewania kiełbas lub szatkowania warzyw. Urządzenie posiada wyłącznik awaryjny oraz funkcję automatycznego wyłączenia w przypadku braku napięcia elektrycznego. Maszyna oraz akcesoria muszą spełniać obowiązuje w gastronomii normy oraz posiadać odpowiednie atesty dopuszczające je do kontaktu z żywnością.

Sklepy oferujące wilki do mięsa oferują bardzo bogaty wybór tych urządzeń. Przed zakupem warto zastanowić się nad doborem urządzenia do indywidualnych potrzeb i rodzaju prowadzonej działalności. Dzięki nim poddawane obróbce mięso jest wysokiej jakości i pozbawione sztucznych konserwantów oraz barwników.


POLKAS
Pasternik 94, 31-354 Kraków
12 634 05 44
http://www.polkas.pl